1. Unosite više vitamina C. Izvori iz hrane su citrusi, crvena/narandžasta paprika, peršun…
 2. Uzmite suplemente cinka i D vitamina, posebno kada se ne izlažete suncu dovoljno (ukoliko imate hroničnu bolest posavetujte se sa lekarom ili nutricionistom)
 3. Pijte što više tečnosti (čajeva, vode, limunade…)
 4. Popijte zeleni čaj umesto kafe. Nije dokazano da vreli napitci spiraju virus iz grla pa se potrudite da tu i ne dospe. U svakom slučaju topli napitci imaju blagotvorno dejstvo na organizam!
 5. Nemojte držati rigorozne dijete koje isključuju čitave grupe namirnica iz ishrane…ali nemojte jesti ni grickalice i slatkiše (što će u danima izolacije biti vrlo primamljivo) jer podstiču inflamacije u organizmu
 6. Hranite se raznovrsno i zdravo (voće, povrće, žitarice, proteini iz zdravih izvora, probiotski mlečni proizvodi, zdravi šećeri-stevija, fruktoza, kokos…)
 7. Vodite računa o higijeni ruku, lica, odeće, prostora u kom živite i radite, laptopova, telefona…
 8. Vodite računa i o higijeni hrane koju jedete!
 9. Nemojte samo ležati-pokrenite se! Pronađite adekvatne kućne aktivnosti…lagane vežbe, čišćenje, igra sa decom, ljubimcima…
 10. Kada izlazite nosite masku/rukavice, ne idite u gužve…ali ponekad otiđite u prirodu gde nema ljudi (npr.šuma), prošetajte, skinite masku i udahnite svež vazduh!

Mislimo na Vas i u danima kada je centar zatvoren! Ostanite zdravi, svako dobro! Vaš Nu3

3 Comments

 1. Dobar dan, postovanje
  Možete li mi molim Vas reči kako da se hranim, odnosno šta jesti, imam kandidu na jeziku, otežano gutam, nadimanje, slabost u mišićima, oteceni zglobovi na rukama i nogama, jutarnji oteceni kapci, poremećen san to su simptomi, hvala unapred na odgovoru.

  Jelena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *