Niskokalorični, proteinski, zdravi mafini bez glutena koje možete jesti za doručak ili za večeru uz dodatak salate po želji. Ne sadrže ugljene hidrate.
Sastojci:
- 1 šolja (velika čajna) spanaća
- ½ šolje iseckane paprika babure
- 1 šolja mladog sira (sir do 5% mm)
- 5 umućenih jaja
- so, peršun po ukusu
- semenke po želji (susam, suncokret, golica…)
- ukoliko želite mafine sa mesom količinu sira smanjite nap ola pa dodajte ½ šolje iseckanih suhomesnatih pilećih grudi
Priprema:
Umutiti jaja, zatim dodati sir koji ste prethodno izgnječili viljuškom ili izmrvili na sitne komade. To sjediniti pa dpdati ostale čvrste sastojke iz recepta i na kraju začiniti po ukusu. Razliti u silikonski kalup za mafine (jer se u njemu neće lepiti i nije potrebo dodatno ulje), pa posuti odgore sa semenkama po želji (opciono). Peći u rerni na oko 30 min.na 200 C.
Vaš nutricionista (nutricionista novi sad) misli na Vas. Prijatno!