Niskokalorični, proteinski, zdravi mafini bez glutena koje možete jesti za doručak ili za večeru uz dodatak salate po želji. Ne sadrže ugljene hidrate.

Sastojci:

  • 1 šolja (velika čajna) spanaća
  • ½ šolje iseckane paprika babure
  • 1 šolja mladog sira (sir do 5% mm)
  • 5 umućenih jaja
  • so, peršun po ukusu
  • semenke po želji (susam, suncokret, golica…)
  • ukoliko želite mafine sa mesom količinu sira smanjite nap ola pa dodajte ½ šolje iseckanih suhomesnatih pilećih grudi

 Priprema:

Umutiti jaja, zatim dodati sir koji ste prethodno izgnječili viljuškom ili izmrvili na sitne komade. To sjediniti pa dpdati ostale čvrste sastojke iz recepta i na kraju začiniti po ukusu. Razliti u silikonski kalup za mafine (jer se u njemu neće lepiti i nije potrebo dodatno ulje), pa posuti odgore sa semenkama po želji (opciono). Peći u rerni na oko 30 min.na 200 C.

Vaš nutricionista (nutricionista novi sad) misli na Vas. Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *