Recept nutricioniste za ovaj hleb ste tražili na društvenim mrežama, ta ga vrlo rado postavljamo na naš oficijalni sajt. Uživajte!
Potrebno je:
- Vode 350 ml
- Maslinovog ulja 3 supene kašike
- Soli 2 kafene kašike
- Heljdinog brašna 250 gr (može i integralno umesto heljde)
- Belog brašna 250 gr (može i speltino umesto belog)
- Braon šećera 2 supene kašike
- Kvasca suvog u prahu 1 kafena kašika
Nakon što smesu lepo umutite ostavite je da „kisne“ oko 1h i 15min. Nakon toga podelite na dva i oblikujte duguljaste hlepčiće od svakog dela kako bi se bolje i ravnomernije peklo. Pecite na pek papiru u rerni na 180 C oko 30 min.
Dobićete dva manjazdrava hlepčićam idealnog ukusa. Prijatno!
Vaš Nu3 Centar Novi Sad