Vreme za sebe i prepuštanje nezi: koncept za harmoniju, prirodnost i svesnije ophođenje prema sopstvenom telu. Rezultat je dugotrajna lepota.

Jeste li čuli za najnoviji trend lepote- slow beaty? Ustvari i nije reč o trendu koliko o načinu življena i ophođenju prema svome telu spolja i iznutra. Jedna od pametnijih i korisnijih stvari u moru trendova kojima nas bombarduju i koji se vrtoglavo menjaju.


Bilo da se radi o poslu u kancelariji, kod kuće, ishrani ili negovanju u kupatilu: brz tempo našeg vremena pronašao je put do sviih delova naše svakodnevnice. Efikasnost je prioitet i potrebna su brza rešenja. Proizvodi za negovanje ili mrsavljenje bi trebalo da ostvare neposredne rezultate bez mnogo napora, da daju besprekoran ten, vitku liniju, savrseno telo i večnu mladost. Međutim, usred sve gužve i vreve, nešto iskače iz koloseka: naći mir, čak i namerno se isključiti, svoje telo razmaziti i za sebe činiti nešto dobro.


Baš kao što brza hrana nije dugoročan idealni nutricionistički stil, previše svakodnevnog brzinskog negovanja ne čini nas trajno lepima jer se često samo pojedinačni problemi kratkoročno tretiraju umesto da se telo u celini ojača. Tako na primer kod problema gojaznosti upražnjavamo brze i nezdrave dijete, a kod akni pudere i korektore koji pikrivaju problem ali ga ne leče iz korena.


Već 80-ih godina nastao je pokret borbe protiv brze hrane, za koji smo čuli godinama (decenijama) kasnije tzv.Pokret usporene hrane ili Slow food kako bi se koncept vratio na svesne, zdrave i regionalne kuhinje. Ova filozofija našla je primenu kasnije i u svetu mode i kozmetičke industrije kao celokupan koncept lepote koji predstavlja harmoniju, prirodnost i novu svesnost tela. Primetno je da se nega tela spolja i iznutra prepliću i da ih je nemoguće razdvojiti, pa tako kao što npr. negujemo kožu spolja raznim tretmanima moramo da je negujemo i iznutra zdravom ishranom i sveobuhvatnom brigom o svom duhu i telu.


Slogan Slow Beauty bi bio-bolje prevencija nego popravka. Cilj nije brzo, jednokratno rešenje problema, već dugoročna promena navika i rituala u toku negovanja spolja i iznutra. Biranje onoga što je na dugoročnom nivou bolje za naše telo. To uključuje bavljenje sastojcima i suočavanje sa njima, kao i ispitivanje sopstvenih želja i očekivanja. Ne čekajte da se razbolite, da vaše telo postane premoreno i loše forme, da vam koža prevremeno ostari od stresa i loših navika. Učinite nešto za sebe, spolja i iznutra i prihvatite koncept Slow Beauty u svim aspektima svog života.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *