Nu3 paket podrazumeva nutricionisticki pregled + test intolerancije na hranu.

Nutricionisticki pregled podrazumeva:

 • merenje težine i telesnog sastava pomoću metode bioelektrične impedance koja predstavlja neinvazivan, bezbolan i brz način odredjivanja strukture tela
 • antropometrijsko merenje tela
 • tumačenje laboratorijskih analiza
 • Test intolerancije na hranu
 • izradu individualnog plana i programa ishrane u zavisnosti od sastava tela i zdravstvenog stanja
 • savete o suplementaciji u ishrani
 • podrška nutricioniste

Test intolerancije na hranu:

Vrlo je važno razumeti razliku izmedju alergijske reakcije i intolerancije na hranu.


Alergijske reakciju su akutne i burne reakcije organizma na odredjene namirnice. Kada je telo izloženo izvoru alergije ono stvara specifična antitela (IgE) koja će se suprostaviti alergenima iz hrane. Kada se ta ista hrana sledeći put unese u organizam dolazi do reakcije imunološkog sistema koja se po svojoj težini znatno razlikuju od intolerancije na namirnice.


Intolerancija na hranu je osetljivost organizma na odredjene namirnice koja se ispoljava prvenstveno na ćelijskom nivou, a koja vremenom stvara ćelijski otpad u telu koji može dovesti do raznih problema. Intolerancija može biti urodjena I štečena.


Urođena (metabolička) reakcija intolerancije,  nastaje usled nedostatka ili smanjene aktivnosti nekog enzima, koja nastaje kao posledica greške u genetskom kodu nekog od enzima, koji su uključeni u složene biohemijske procese.


Stečena intolernacija nastaje tokom života, a posledica je dugotrajne upotrebe pojedine hrane, koje dovode telo u stanje zasićenja. 

Upotreba namirnica koje ne tolerišemo može da uzrokuje neprijatne simptome a neretko se povezuje sa mnogobrojnim hroničnim stanjima: glavoboljama, gastritisom, nadimanjem, dijarejom, opstipacijom, aknama, ekcemima, svrabom kože, osipima, bolovima u zglobovima i mišićima, osećanjem hroničnog umora, nesanice i anksioznosti, ali isto tako i sa problemima u kontroli telesne težine.


Dugotrajnim uticajem može značajno da utiče na kvalitet života. Otkrivanje problematične hrane je od velikog značaja i korišćenjem biorezonantne metode, ovo se može vrlo jednostavno učiniti i to izuzetno bezopasnim putem. Netolerisanje pojedinih komponenata hrane može da ugrozi bilo koga u bilo kom starosnom dobu.

44 Comments

    1. Poštovani, potrebno je zakazati pregled nekoliko dana unapred. Prilikom zakazivanja se dogovarate oko krvnih analiza koje je potrebno doneti, a u zavisnosti od vašeg zdravstvenog stanja i stanja uhranjenosti.
     Srdačan pozdrav!

     admin
 1. Postovani,
  Da li ste u mogucnosti da odrediti jelovnik za vise dana. Naime, pre 2 meseca sam imao operaciju (dvostruki bajpas) i kako sam prestao da pusim pojacao mi se apetit. Kardiolozi su dali preporuke ishrane koja se, u glavnom, oslanjaju na konzumiranje ribe ili piletine. Ja se gadim ribe u bilo kom obliku i ponestaje mi ideja sta jesti. Kilazu koji trenutno imam ne mogu da nosim i veoma mi smeta. Potrebna mi je dugorocnija podrska u korekciji navika u ishrani. U slucaju da mi mozete pomoci, posedujem sestomesecnu dokumentaciju i voleo bih da mi zakazete pregled.

  1. Poštovani, radimo sa kardiovaskularnim bolesnicima i izrađujemo individualne planove ishrane za duži period sa kontrolama na mesečnom nivou. Slobodno nas kontaktirajte na broj 066/518-21-85 svakog radnog dana od 09h do 20h. Svako dobro!

   admin
  1. Poštovani, pregled možete zakazati pozivom na broj 066/518-21-85, nekoliko dana unapred. U zavisnosti od Vašeg zdravstvenog stanja dogovaramo se koje analize je potrebno da donesete na prvi pregled. Srdačan pozdrav!

   admin
  1. Poštovani, opis postoji u tekstu “Test intolerancije na hranu-odgovori na najčešća pitanja”. U Nu3 Centru radimo test na 90 namirnica koje se najčešće koriste u ishrani na našim podnevljima. Test se radi bez vađenja krvi, neinvazivnom metodom bez igle po principu kvantne medicine na nemačkom aparatu marke Kindling. Vreme potrebno za testiranje je manje od 30 minuta.
   Srdačan pozdrav!

   admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *